Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor

Ministrul interimat al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a delegat toate atribuţiile de la MAI, de organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale urmând să se ocupe secretarul de stat Mihai Capră.

17 afișări
Imaginea articolului Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor

Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Ministrul Administraţiei şi Internelor interimar Vasile Blaga dezaprobă spectacolul electoral ieftin pus la cale de către PSD pentru a manipula opinia publică. Aşa cum a promis, ministrul Vasile Blaga a respectat, ca de fiecare dată, decizia instanţei", se arată într-un comunicat de miercuri al MAI.

Potrivit sursei citate, Blaga şi-a delegat toate atribuţiile pe care le are ca ministru interimar al Administraţiei şi Internelor, "deşi hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nesocoteşte decizia Curţii Constituţionale care spune clar că nici o instanţă nu se poate pronunţa într-un conflict dintre Parlament şi Preşedinţie.

Secretarului de stat Mihai Capră i-au fost delegate toate atribuţiile legate de buna organizare a alegerilor prezidenţiale, iar secretarului general al MAI i-au fost delegate atribuţiile legate de calitatea de ordonator de credite al instituţiei.

De asemenea, secretarii de stat Dan-Valentin Fătuloiu şi Marian Tutilescu coodonează activităţile pe domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Departamentul Schengen şi relaţii internaţionale, iar secretarul de stat Irina Alexa se ocupă de relaţiile instituţionale ale MAI.

Secretarii de stat Marius Tiberiu Martinescu şi Liviu Grădinaru au în coordonare componentele privind reforma administraţiei publice locale şi relaţia cu comunităţile locale, se mai arată în comunicatul citat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că vicepreşedintele PSD Dan Nica va depune, miercuri, două plângeri penale împotriva lui Vasile Blaga, pentru uzurpare de calităţi oficiale şi pentru abuz în funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici