Video Blocaj rutier, străzi surpate şi inundaţii în Capitală

Traficul rutier a fost aproape blocat în zona centrală a oraşului, o parte din arterele periferice au fost inundate, iar alte două străzi s-au surpat, marţi, în urma precipitaţiilor care au căzut în Capitală.

1 afișare

O porţiune din strada Olari (sectorul 2) - arteră paralelă cu Calea Moşilor - s-a surpat, marţi, în jurul prânzului, traficul în această zonă fiind deviat, strada fiind cu sens unic.

De asemenea, din cauza lucrărilor prost efectuate de o firmă angajată de Apa Nova pe strada Gheorghe Ştefan (în apropiere de bulevardul Ionescu Siseşti din sectorul 1), mai multe maşini au rămas blocate, împidicând desfăşurarea circulaţiei în zonă.

"Maşinile au rămas blocate în gropile din jurul gurilor de canal, care erau acoperite de apă. Au rămas blocate două camioane şi un autoturism pe strada Ghoerghe Ştefan", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit lui Chiliman, firma care a executat lucrarea a fost amendată cu 10.000 de lei. Primăria a montat dispozitive de semnalizare în dreptul gropilor pe strada respectivă.

Tot pe strada Gheorghe Ştefan s-a mai înregistrat şi o avarie la reţeaua de gaze, zona fiind împrejmuită în prezent şi supravegheată de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Bucureşti.

Cinci pomi au căzut în urma furtunii din noaptea de luni spre marţi, iar alte patru străzi din sectorul 4 au fost inundate, marţi, în urma precipitaţiilor. Inundaţiile s-au produs pe străzile Poeni, Sistematizării, Măceşului şi Vârciorova, iar copacii au căzut pe străzile Aleea Dorohoi nr. 2, bloc A 20 şi bloc A21 (doi copaci căzuţi pe spaţiul verde), Viorele nr. 34, bloc 20A, Stoian Militaru nr. 72 (în curtea Şcolii nr. 111- doi pomi care ameninţau să se prăbuşească) şi str. Covasna nr. 15, unde un copac s-a prăbuşit peste două autoturisme Dacia, provocând avarii uşoare.

De asemenea, mai multe străzi din cartierul Giuleşti-Sârbi (sectorul 6) s-au inudat, marţi, din cauza precipitaţiilor. Potrivit autorităţilor locale, o situaţie deosebită s-a înregistrat pe străzile Pătrarului, Boziilor, Sculptorilor şi Răsadniţei, unde apa a ajuns în casele oamenilor.

"În acest moment lucrăm cu opt cisterne, şase motopompe şi două vidanje pentru a degaja apa. În cazul în care precipitaţiile vor creşte va fi suplimentat numărul utilajelor", a afirmat primarul sectorului 6, Cristian Poteraş.

În zona Pieţei Giuleşti se lucrează la decolmatarea canalelor şi gurilor de scurgere a apei.

În sectorul 3, pe strada Nucului (în apropiere de Calea Vitan), pompierii au intervenit cu două motopompe pentru a evacua apa care s-a strâns pe stradă din cauza înfundării canalizării, potrivit unor surse de la ISU Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici