Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost redeschis. Câţi pacienţi pot fi operaţi pe zi. VIDEO

Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost redeschis şi are 11 săli dotate cu aparatură modernă. În această unitate pot fi operaţi aproximativ 50 de pacienţi pe zi, iar valoarea proiectului e de aproape 60 milioane de lei.

1318 afișări

Blocul Operator Central (BOC) din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va fi deschis după ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zonă şi totul va fi steril, spun reprezentanţii spitalului.

BOC are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre şi post operator.

"Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialităţile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii. Două săli sunt dotate şi cu sisteme de înregistrare şi transmisie on-line audio/video, de unde intervenţia să poată fi transmisă live pentru studenţi şi medicii rezidenţi, urmând ca astfel să trecem cu toţii spre partea de telemedicină”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cele 11 săli de operaţie ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt săli specializate: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică şi politraumă şi săli generale: 2 săli de urgenţă din care una de politraumă şi 4 săli de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică şi reparatorie.

Aceste săli dublează capacitatea operatorie a spitalului. În spital există şi alte săli de operaţie precum: sala chirurgie vasculară, sala chirurgie laparoscopică şi ERCP, sala chirurgie oftalmologică, 2 săli obstetrică / operaţii cezariene, bloc de naşteri cu 4 Săli, 2 săli ortopedie – artroscopii, 2 săli mici de intervenţii, 2 săli de operaţii septice şi o sală hibridă cardiovasculară.

Printre echipamentele medicale din BOC se află şi: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigaţie şi neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanţă cu capacitate de recrutare pulmonară şi altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operaţi aproximativ 50 bolnavi/zi.

Valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură este de 59.260.000 de milioane de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern.

„La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de la începutul anului până în prezent au fost îngrijiţi 49.000 de bolnavi în spitalizare continuă, peste 85.000 de bolnavi în spitalizare de zi şi au fost făcute aproximativ 300.000 de consulturile în UPU şi Ambulatoriul Integrat. Dintre bolnavii internaţi la SUUB, de la începutul anului până în prezent, aproximativ 30.000 au necesitat interventii chirugicale”, informează reprezentanţii spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici