BM: Rata şomajului, la cel mai înalt nivel în trimestrul unu sau al doilea din 2010

Rata şomajului în România va atinge cel mai înalt nivel în primul sau al doilea trimestru din 2010, dar cel mai probabil nu va depăşi 10%, a declarat joi economistul şef al Băncii Mondiale (BM) în România, Cătălin Păuna.

18 afișări
Imaginea articolului BM: Rata şomajului, la cel mai înalt nivel în trimestrul unu sau al doilea din 2010

BM: Rata şomajului, la cel mai înalt nivel în trimestrul unu sau al doilea din 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că printre cei mai afectaţi vor fi absolvenţii, cărora le va fi foarte greu să-şi găsească un loc de muncă în următorii ani.

De asemenea, persoanele care şi-au pierdut locul de muncă din zonele nerestructurate vor avea dificultăţi la angajare în sectoarele mai dezvoltate.

În acest context, Păuna a subliniat nivelul foarte ridicat al şomajului de lungă durată, care se ridică în prezent la 50% din numărul total al şomerilor.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi a atins 7,1%, nivel pe care România nu l-a mai înregistrat în această lună din anul 2003 când a fost 7%.

Numărul total de şomeri a ajuns, în luna octombrie, la 653.939 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici