BNS anunţă proteste împotriva OUG 79, în faţa CCR

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical anunţă că vor protesta, miercuri şi joi, în faţa CCR pentru a atrage atenţia cu privire la OUG 79/2017, aceştia subliniind că peste 1 milion de salariaţi au fost afectaţi.

188 afișări
Imaginea articolului BNS anunţă proteste împotriva OUG 79, în faţa CCR

BNS anunţă proteste împotriva OUG 79, în faţa CCR

Blocul Naţional Sindical (BNS) anunţă că vor fi proteste în faţa CCR, miercuri şi joi, între orele 9,00-12,00, la acţiune urmând a participa aproximativ 50 de persoane.

„Prin acest protest vrem să atragem atenţia Preşedintelui Curţii Constituţionale, dar şi a celorlalţi membri ai Curţii asupra faptului că în intervalul noiembrie 2018-august 2019 au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizează în integralitate sau parţial prevederi ale Titlul V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariaţi au fost afectaţi în drepturile lor individuale garantate de Constituţia României în cursul anului 2018”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii cer Curţii Constituţionale să respecte propria lege de funcţionare 47/1992, cât şi propriul regulament.

„Un subiect atât de important pentru milioane de salariaţi ai României cât şi pentru generaţiile viitoare (întrucât OUG 79/2017 generează mecanisme de finanţare ale sistemului de securitate socială din România) nu poate să aştepte la nesfârşit o soluţie de constituţionalitate! Cerem, de asemenea, celorlalte instituţii responsabile să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de lege şi să comunice punctele de vedere oficiale către Curte cu maximă celeritate, aici referindu-ne la Avocatul Poporului, Guvernul României, Camera Deputaţilor şi Senatul României”, mai spune BNS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
protest,
ccr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici