Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirmă că până la finalul anului vor mai fi semnate contracte de finanţare europeană pentru investiţii în infrastructură de 250 de milioane de euro, ceea ce va ridica valoarea totală a contractelor la un miliard de euro.

158 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro

Boagiu: Până în 2012 vom semna contracte de finanţare din fonduri europene de 250 milioane de euro (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Prin aprobarea contractelor de finanţare, astăzi (joi - n.r.) putem spune că avem 724 de milioane de euro aprobate şi urmează să semnăm până la finalul anului alţi 250 de milioane de euro. Deci avem practic un miliard de euro din cei 5,7 pe care îi avem alocaţi şi care vor fi contractaţi cu Uniunea Europeană", a afirmat, joi, la inaugurarea şantierului autostrăzii Timişoara - Lugoj, Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a precizat că, până la sfârşitul acestui an, va "lupta cu aceeaşi forţă" pentru a fi semnate mai multe contracte de finanţare din fonduri europene a unor lucrări de infrastructură feroviară.

"Vestea bună e că până la sfârşitul anului vom lupta cu aceeaşi forţă ca şi la lucrările de infrastructură feroviară să fie semnate contractele, aşa încât să nu putem spune doar la drumuri că am contractat cele 2,2 miliarde, să putem spune şi la calea ferată că am contractat 2,3 miliarde pe care le avem la dispoziţie astfel încât să ne bucurăm că avem contractele semnate şi în implementare", a conchis Boagiu.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat oficial joi lucrările la lotul I al autostrăzii Timişoara - Lugoj. Acest lot, în lungime de 9,5 kilometri, este realizat de un consorţiu de firme format din Spedition UMB SRL, Tehnostrade SRL şi Carena SpA Impresa di Costruzioni şi are o valoare de 210, 3 milioane de lei fără TVA.

Lucrările sunt preconizate să se încheie în luna aprilie 2013.

Licitaţia privind atribuirea contractului pentru lotul II al Autostrăzii Timişoara-Lugoj a fost contestată, au afirmat repezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici