Boagiu: Responsabilii cu deszăpezirea care nu şi-au îndeplinit atribuţiile vor fi sancţionaţi

Responsabilii cu deszăpezirea care nu şi-au îndeplinit atribuţiile, din Ministerul Transporturilor şi companiile din subordinea instituţiei, vor fi sancţionaţi, a declarat joi ministrul de resort, Anca Boagiu.

114 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Responsabilii cu deszăpezirea care nu şi-au îndeplinit atribuţiile vor fi sancţionaţi

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

"Toţi cei implicaţi în circulaţie sunt responsabili de viaţa celor din trafic. La finalul acestei perioade vom lua măsuri punitive împotriva celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile", a spus Boagiu într-o conferinţă de presă.

Ea a afirmat că pentru întreţinerea drumurilor pe timp de vară şi iarnă a fost încheiat un acord cadru în valoare de un miliard de euro, din care au fost cheltuiţi 265 milioane euro în perioada 2008-2011, iar pentru acest an suma alocată a fost de 19,5 milioane euro.

"Este vorba de un contract care se înnoieşte an de an şi care a fost încheiat în 2008, la sfârşitul mandatului lui Orban (Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, n.r.)", a spus oficialul.

Boagiu a precizat că acţiunile de deszăpezire din România nu pot fi comparate cu cele din ţările nordice, întrucât acestea au adoptat alte soluţii pentru circulaţia pe timp de iarnă.

"Mai nou, toată lumea se pricepe la politică, fotbal şi drumuri şi am auzit comparaţii cu ţări precum Finlanda. Ei, spre deosebire de noi, au ales să circule pe drumuri acoperite cu zăpadă, însă cu cauciucuri foarte speciale. Nici cantitatea de sare nu este aceeaşi, întrucât ei nu deszăpezesc drumul la negru (până la stratul de asfalt, n.r.)", a mai spus ministrul.

Compania de Drumuri va închide joi, 2 februarie, încă zece drumuri naţionale, pe lângă cele patru pe care traficul a fost deja oprit.

De asemenea, compania a anunţat la finele săptămânii trecute că a plătit doar 254,5 milioane euro pentru întreţinerea drumurilor pe timp de vară şi iarnă, dintr-un total de un miliard euro pentru contractele încheiate pe patru ani, începând cu 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici