Boc a cerut miniştrilor să reducă cu 20% numărul de consilieri din aparatul de lucru

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să reducă cu 20% numărul de consilieri din aparatul de lucru al demnitarilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

42 afișări
Imaginea articolului Boc a cerut miniştrilor să  reducă cu 20% numărul de consilieri din aparatul de lucru

Boc a cerut miniştrilor să reducă numărul de personal din aparatul de lucru -surse- (Imagine: Mediafax Foto)

Aparatul de lucru este format în principal din consilieri, experţi şi alţi funcţionari.

Informaţia a fost confirmată ulterior de premierul Emil Boc, care a precizat că procedura va fi efectuată până la 1 august şi va reduce numărul de posturi cu un total de 417 locuri la aparatul de lucru al demnitarilor, atât la nivel central, cât şi local.

El a arătat că la nivel central există 800 de posturi bugetate pentru cabinetul demnitarilor, respectiv al miniştrilor, secretarului de stat şi şefilor de agenţii, în timp ce la nivel local sunt 1.283 posturi pentru cabinetul preşedintelui consiliului judeţean, primarilor şi prefectului.

"În total vorbim, la nivel naţional, de 2.083 posturi ale cabinetelor demnitarilor. Asta înseamnă, aplicând procentul de 20% , o reducere cu 417 posturi la personalul din cabinetele demnitarilor", a arătat premierul.

Astfel, numărul de poziţii din organigrame va fi redus de la 16 la maximum 13 angajaţi (la cabinetul ministrului), de la 6 la 5 posturi (cabinetul secretarului de stat), de la 5 la 4 funcţionari (cabinetul şefului de agenţie, al preşedintelui de consiliu judeţean şi al primarului).

"Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii care nu vor opera aceste schimbări la 1 august vor pleca acasă. Asta ţine de deciza primului-ministru. În privinţa administraţiei locale, vom elabora actul normativ la începutul sesiunii parlamentare, pentru a cuantifica şi acolo scăderea numărului de personal de la cabinetul demnitarului. Contăm însă pe aplicarea voluntară şi la nivel local a acestei reduceri cu 20%, până la adoptarea actului normativ", a spus Boc.

El a apreciat că prin reducerea cu 20% a numărului de posturi la cabinetul demnitarului vor fi efectuate economii "de câteva milioane de euro bune".

Şeful Executivului a anunţat, la începutul lunii iulie, că numărul agenţiilor guvernamentale va fi redus, în termen de două săptămâni, cu 50% raportat la numărul actual, prin desfiinţare sau comasare, cu excepţia structurilor înfiinţate în urma negocierilor cu Uniunea Europeană.

Printre agenţiile care nu vor fi desfiinţate au fost nominalizate Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

Premierul a precizat atunci că agenţiile desfiinţate sau comasate vor fi stabilite prin discuţii între miniştri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici