Boc a convocat-o la Guvern pe Andronescu pentru o discuţie privind legile educaţiei

Premierul Emil Boc a convocat-o, joi seara, la Palatul Victoria, pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru a discuta despre legile de reformă în domeniu, după ce anterior a avut o discuţie şi cu şeful comisiei prezidenţiale pentru legile educaţiei, Mircea Miclea.

18 afișări
Imaginea articolului Boc a convocat-o la Guvern pe Andronescu pentru o discuţie privind legile educaţiei

Boc a convocat-o la Guvern pe Andronescu pentru o discuţie privind legile educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a sosit la Palatul Victoria în jurul orei 21.00, la solicitarea premierului, pentru o discuţie privind legile educaţiei, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, şeful Guvernului a avut anterior şi o discuţie cu şeful comisiei prezidenţiale pentru elaborarea legilor în educaţie, Mircea Miclea.

Premierul a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va coordona o comisie care îi va pune faţă în faţă pe ministrul Educaţiei cu preşedintele comisiei prezidenţiale pentru educaţie şi experţii acestora, în vederea găsirii unor soluţii comune pentru pachetul de legi în domeniul educaţiei.

El a spus că a analizat Codul educaţiei propus de ministrul Andronescu şi acest document conţine unele lucruri bune, dar că nu respectă unele prevederi, precum depolitizarea sau descentralizarea sistemului de învăţământ, prevăzute de Pactul pentru Educaţie, pe care coaliţia de guvernământ s-a angajat să îl respecte în programul de guvernare.

Şeful Executivului vrea să-şi asume răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe un pachet de legi, printre care şi cele ale Educaţiei.

Andronescu: I-am prezentat premierului detalii ale Codului Educaţiei şi nu sunt divergenţe

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că i-a prezentat, joi seara, premierului Emil Boc detalii legate de Codul Educaţiei, susţinând că nu sunt divergenţe şi că multe dintre probleme au fost clarificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici