Boc a recomandat şefilor din poliţie să ceară votul cetăţenilor, pentru a vedea dacă sunt apreciaţi

Premierul Emil Boc a recomandat, marţi, şefilor din poliţie să meargă în judeţele în care lucrează şi să solicite, sub formă de test, votul localnicilor, pentru a evalua astfel nivelul exact de apreciere din partea populaţiei faţă de activitatea prestată ca reprezentanţi ai legii.

16 afișări
Imaginea articolului Boc a recomandat şefilor din poliţie să ceară votul cetăţenilor, pentru a vedea dacă sunt apreciaţi

Boc a recomandat şefilor din poliţie să ceară votul cetăţenilor, pentru a vedea dacă sunt apreciaţi (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În unele state, procurorul general, şeful poliţiei, care este practic şeriful, sunt aleşi de cetăţeni şi mă întreb câţi dintre dumneavoastră aveţi curajul să mergeţi în judeţe şi să cereţi votul cetăţenilor pentru activitatea efectuată ca şef al poliţiei", i-a întrebat premierul pe reprezentanţii legii, la prezentarea bilanţului activităţii Poliţiei Române pe 2009.

El a arătat că nu intenţionează să modifice procedurile de numire a şefilor în poliţie şi nici nu există o discuţie concretă pe această temă, dar că votul primit din partea cetăţenilor poate reprezenta un test de evaluare a gradului de apreciere din partea populaţiei faţă de activitatea efectuată.

Premierul a propus ca, în 2010, să fie realizată o "analiză integrată" a activităţii din poliţie şi sistemul judiciar, pentru a stabili unde sunt discrepanţele pe traseul dintre acţiunile poliţiei şi deciziile de condamnare în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici