Boc: Ajutoarele sociale sunt pentru cei cu venituri reduse, nu pentru posesori de vile

Guvernul va introduce un pachet de legi pentru reforma sistemului de asistenţă socială, prin care ajutoare sociale de genul trusoului pentru nou-născut nu vor mai fi acordate persoanelor care dispun de "Mercedes şi vilă", ci orientate către familii cu venituri reduse, a declarat premierul Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Ajutoarele sociale sunt pentru cei cu venituri reduse, nu pentru posesori de vile

Boc: Ajutoarele sociale sunt pentru cei cu venituri reduse, nu pentru posesori de vile (Imagine: Bogdan Maran)

"În pachetul de reformă a asistenţei sociale, toate ajutoarele sociale prevăzute de lege vor fi ţintite către grupuri care au nevoie de asistenţă socială. Este recomandabil să fie orientate către familiile care au nevoie cu adevărat de acest trusou la naştere. A da şi la cei care au Mercedes şi vilă, şi la cel care stă în chirie poate părea nediscriminatoriu pentru toţi copiii, dar este un act de protecţie socială în primul rând", a spus Boc, în şedinţa de vineri a Guvernului.

El a arătat că ajutoarele sociale de genul trusoului ar putea fi acordate şi în funcţie de un anumit nivel al veniturilor familiei.

Potrivit premierului, prin limitarea ajutorului de trusou la anumite categorii de beneficiari, contravaloarea în bani acordată părinţilor ar putea creşte astfel de la 150 lei, în prezent, la 200 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici