Boc anunţă că va trimite la Ocnele Mari o echipă a Corpului de Control

Premierul Emil Boc a anunţat, sâmbătă, la Ocnele Mari, unde a fost asaltat de zeci de localnici nemulţumiţi că nu le-au fost acordate despăgubiri pentru casele aflate în zona de risc, că va trimite în localitate o echipă a Corpului de Control care să verifice situaţia.

52 afișări
Imaginea articolului Boc anunţă că va trimite la Ocnele Mari o echipă a Corpului de Control

Premierul Emil Boc (Montaj foto)

Premierul a ajuns la Ocnele Mati în jurul orei 15.45, după ce a inspectat din elicopter zona în care se desfăşoară operaţiunea de prăbuşire controlată a tavanului cavernei de la câmpul I de sonde al fostei mine de sare.

El a verificat situaţia la faţa locului, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, dar şi cu specialişti geologi care i-au explicat modul în care se derulează operaţiunea, iar la ieşirea din perimetrul izolat a fost asaltat de zeci de localnici nemulţumiţi.

Oamenii i s-au plâns premierului că autorităţile "şi-au bătut joc" de localnicii care au avut sau care au case în zona de risc a salinei, reclamând că, deşi unii dintre ei aveau locuinţe noi, nu au primit despăgubiri pentru acestea.

"Vreau să ştiţi că vom avea grijă de fiecare, vom da banii anul acesta pe bază de despăgubire legală", le-a spus premierul localnicilor.

Premierul le-a mai spus nemulţumiţilor că va trimite la Ocnele Mari o echipă a Corpului de Control a Guvernului pentru a analiza toate documentele care au stat la baza strămutărilor şi a acordării de despăgubiri.

De asemenea, premierul a anunţat că miercuri va chema în şedinţa de Guvern experţi care să îi prezinte situaţia terenurilor de la Ocnele Mari.

Totodată, localnicii i s-au plâns lui Boc de faptul că nu au unde să se mute, casele aflate în construcţie pentru persoanele evacuate din zona de risc nefiind încă finalizate.

Emil Boc a spus că există restanţe la plata lucrărilor de construcţie a caselor din cartierul Căzăneşti de lângă Râmnicu Vâlcea unde urmează să fie strămutate persoanele evacuate din zona salinei şi că vor fi alocaţi cu prioritate bani pentru finalizarea lucrărilor. El a spus că speră ca locuinţele de la Căzăneşti să fie finalizate până la sfârşitul anului.

Două familii din Ocnele Mari, unde are loc prăbuşirea controlată a tavanului cavernei de la câmpul I de sonde al fostei mine de sare, au fost evacuate din case, sâmbătă dimineaţă, iar alte şapte familii sunt în pericol, autorităţile instituind "cod roşu" din cauza riscului ca saramura evacuată să ajungă în locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici