Boc avertizează prefecţii că sunt evaluaţi şi în raport cu intervenţia în cazul calamităţilor meteo

Premierul Emil Boc a cerut, duminică, prefecţilor să rezolve problemele generate de calamităţile meteorologice cu pragmatism şi eficienţă, atenţionându-i că performanţa lor va fi măsurată pe baza rezultatelor.

18 afișări
Imaginea articolului Boc avertizează prefecţii că sunt evaluaţi şi în raport cu intervenţia în cazul calamităţilor meteo

Boc avertizează prefecţii că sunt evaluaţi şi în raport cu intervenţia în cazul calamităţilor meteo (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cea mai bună politică este cea a rezolvării problemelor şi vă cer pragmatism şi eficienţă", a spus Boc prefecţilor, într-o videoconferinţă organizată duminică.

El i-a anunţat totodată pe prefecţi că discuţiile directe dintre Guvern şi autorităţile locale vor fi organizate bilunar.

Hidrologii au instituit avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul Gruia-Zimnicea, începând de duminică, de la ora 6.00, şi până în 6 martie, la ora 6.00, şi avertizare Cod galben începând cu 1 martie, pe sectorul Giurgiu-Brăila al Dunării.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), avertizarea Cod portocaliu vizează judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde sunt prognozate creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie.

De asemenea, se instituie Cod galben începând de luni, ora 06.00, avertizarea vizând sectorul Giurgiu-Brăila al Dunării, respectiv judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Avertizările Cod portocaliu şi Cod galben sunt valabile până în 6 martie, la ora 06.00.

INHGA mai informează, duminică, faptul că se menţine avertizarea Cod galben pe Dunăre, la Cernavodă (judeţul Constanţa) şi Isaccea (judeţul Tulcea).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici