Boc: Azi în coaliţie nu am discutat nume pentru Ministerul Sănătăţii. Sperăm ca până în 19 august să găsim înlocuitor

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că la şedinţa coaliţiei s-a abordat situaţia Ministerului Sănătăţii, fără a se lua în discuţie un nume privind înlocuitorul lui Cseke Attila, termenul pentru a face o nominalizare fiind pe 19 august.

249 afișări
Imaginea articolului Boc: Azi în coaliţie nu am discutat nume pentru Ministerul Sănătăţii. Sperăm ca până în 19 august să găsim înlocuitor

Boc: Azi în coaliţie nu am discutat nume pentru Ministerul Sănătăţii. Sperăm ca până în 19 august să găsim înlocuitor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am discutat problema Ministerului Sănătăţii astăzi în coaliţie, sperăm ca până în 19 august, când expiră termenul legal pentru menţinerea interimatului la Ministerului Sănătăţii a domnului Cseke, să putem găsi un înlocuitor astfel încât politica de reforme să poată fi continuată la Ministerul Sănătăţii", a precizat Emil Boc, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a spus că i-a mulţumit lui Cseke Attila pentru efortul pe care l-a făcut, acesta fiind "printre miniştrii care au reuşit să dea sănătăţii o altă perspectivă din perspectiva procesului de reformă".

"Astăzi nu au fost discutate nume. Urmează să discutăm în perioada următoare şi nume, termenul fiind pe 19 august, interval în care sperăm să facem o nominalizare", a adăugat Emil Boc, la întrebarea privind numele viitorului ministru al Sănătăţii.

Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici