Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

Situaţia în ceea ce priveşte alimentarea cu gaze este sub control, iar astăzi şi mâine avem suficiente rezerve de gaze, indifierent de temperaturile de afară, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc.

630 afișări
Imaginea articolului Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă seară, la finalul dezbaterilor din cadrul Comandamentului de Iarnă întrunit la Ministerul Administraţiei şi Internelor, în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben de ger, că astăzi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de cât de scăzute vor fi temperaturile de afară şi că situaţia este sub control.

"În cadrul comandamentului am discutat şi situaţia în ceea ce priveşte rezervele de gaze şi energia termică şi apă caldă pentru populaţie. Astăzi şi mâine situaţia este sub control şi urmează ca mâine să verific pentru ca şi în zilele următoare să nu fie probleme. Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi cu cei ai Transgaz şi am demarat procedurile pentru ca, indiferent de temperaturile de afară, în zilele următoare să nu existe probleme în alimetarea cu gaze. Presiunea la gaze astăzi este în regulă şi nu avem probleme, indiferent de temperaturile de afară", a afirmat Boc.

Premierul Emil Boc a cerut aplicarea procedurilor specifice alimentării cu energie termică a populaţiei.

"Avem un comandament la nivelul Ministerului Economiei, coordonat de secretarul de stat Stafie, ce are obligaţia de a coordona toate structurile de gaz din România încât să nu existe riscuri ca oamenii să rămână fără alimentare cu gaze în această perioadă de ger. Se aplică şi aici procedurile specifice", a arătat Boc.

Totodată, premierul Boc a spus, referitor la situaţia localităţilor rămase fără electricitate, că în prezent mai sunt 25 de localităţi din 191 rămase iniţial fără curent electric, trei dintre acestea fiind la Electrica, iar restul la CES.

"Sper ca mâine, cel târziu până luni, toate aceste localităţi să revină la normal şi să nu mai existe nicio localitate în România cu probleme la electricitate", a afirmat Boc.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Marcel Sorin Lucaciu, a declarat că reprezentanţii inspectoratului sunt "în legătură permanentă" cu agenţii economici care asigură funcţionarea utilităţilor precum gaz, electricitate, apă şi căldură.

"În condiţiile în care vom constata că acestea nu se asigură aşa cum trebuie vom informa prefecţii şi vom dispune măsuri în consecinţă împreună cu aceştia", a spus Lucaciu.

În privinţa costurilor mai ridicate pe care va trebui să le suporte populaţia în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, premierul Boc a spus că vor fi aplicate în continuate compensări pentru cei defavorizaţi, conform reglementărilor legale în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici