Boc: Botiş este un om onest, situaţia sa nu e nouă. Va demisiona imediat dacă ANI constată un conflict

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este un om onest şi de bună-credinţă, iar situaţia sa nu este nouă, ci datează de la începutul acestui an, el urmând să demisioneze imediat în cazul în care ANI constată în acest caz un conflict de interese, a declarat premierul Emil Boc.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Botiş este un om onest, situaţia sa nu e nouă. Va demisiona imediat dacă ANI constată un conflict

Boc: Botiş este un om onest, situaţia sa nu e nouă. Va demisiona imediat dacă ANI constată un conflict (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Ministrul Muncii este un om onest, de bună-credinţă, situaţia sa nu este nouă, ea datează practic de la începutul anului, şi am convenit în felul următor: dacă Agenţia Naţională de Integritate va constata că există un conflict de interese, va demisiona imediat. Este un ministru care a făcut o treabă foarte bună, aştept concluziile ANI", a spus Boc.

El a arătat totodată că din primele date analizate marţi rezultă că nici Ioan Botiş şi nici soţia acestuia nu sunt membri ai ONG-ului care a obţinut fonduri europene şi nici nu ocupă funcţii de conducere în cadrul acestei organizaţii neguvernamentale, ei neavând practic nicio legătură în acest caz cu absorbţia banilor europeni.

"Este însă treaba autorităţilor să lămurească situaţia", a conchis Boc.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici