Boc către "bugetarii de lux": "Puşca şi cureaua lată, ce sporuri aveaţi odată"

Premierul Emil Boc le-a transmis "bugetarilor de lux" un mesaj, sâmbătă, de pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, adaptând versurile unui cântec popular şi spunând "Puşca şi cureaua lată, ce premii, sporuri şi stimulente aveaţi odată".

92 afișări
Imaginea articolului Boc către "bugetarii de lux": "Puşca şi cureaua lată, ce sporuri aveaţi odată"

Boc către "bugetarii de lux": "Puşca şi cureaua lată, ce sporuri aveaţi odată" (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a spus, în timpul unui discurs rostit la lansarea candidatului PDL pentru Primăria Cluj-Napoca, pe pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, că se va încerca introducerea ordinii în sistemul resurselor publice, "pentru că într-un moment dificil, toată lumea trebuie să fie solidară cu ceea ce înseamnă cheltuirea banului public".

"În privinţa bugetarilor de lux, care şi-au dublat sau triplat salariile, prin sporuri şi stimulente, am un mesaj clar şi se leagă de un cântec ardelenesc: puşca şi cureaua lată, ce premii, stimulente şi sporuri aveaţi odată", a spus premierul.

Acesta şi-a exprimat speranţa că Guvernul va avea forţa pentru a putea să meargă până la capăt în îndeplinirea obiectivelor propuse, printre care şi cel al reducerii veniturilor "bugetarilor de lux".

Textul original al cântecului adaptat de premier este "Puşca şi cureaua lată / Ce bărbat eram odată / La vânat de prin munţi şi văi...".

Guvernul vrea să sisteze sporurile salariale pentru unele categorii de funcţionari, să nu mai acorde în acest an personalului bugetar salarii de merit şi să plătească sporul de radiaţii în funcţie de cât de necesare sunt instalaţiile emiţătoare pentru activitatea instituţiilor.

Noile prevederi au fost deja incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, care urmează să fie discutat cu partenerii sociali.

Citeşte şi:

Guvernul nu mai vrea salariu de merit pentru bugetari

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici