Boc: Cazul de la Braşov arată o problemă de sistem

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că incidentul de la Braşov arată că există o problemă în sistemul ordinii publice şi justiţiei, şeful Guvernului anunţând că a solicitat rapoarte detaliate asupra acestei situaţii.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Cazul de la Braşov arată o problemă de sistem

Boc: Cazul de la Braşov arată o problemă de sistem (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că ceea ce s-a întâmplat la Braşov şi în alte părţi reprezintă o problemă de sistem şi am cerut rapoarte detaliate cu privire la toate aceste lucruri grave", a spus Emil Boc.

"Dincolo de cazurile punctuale, cred că avem o problemă în sistemul ordinii publice şi a justiţiei şi am cerut să fie rezolvată, dar după ce voi analiza toate aceste detalii, pentru a vedea exact unde sunt problemele", a mai anunţat premierul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus, sâmbătă seară, o anchetă, după ce hotărârea instanţei de întrerupere a pedespei pentru trei luni a lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, nu a fost atacată de procurorul de caz.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus verificarea situaţiei de la Craiova. Faptul că nu au fost epuizate toate căile de atac pentru împiedicarea eliberării condamnatului ridică semne de întrebare cu privire la obiectivitatea magistraţilor, susţin surse judiciare, cu atât mai mult cu cât asupra autorităţilor judiciare craiovene planează suspiciuni, având în vedere modul de soluţionare a altor dosare penale.

Pe de altă parte, Poliţia, Parchetul şi conducerea instanţei doljene, dar şi autorităţile penitenciare au declanşat ample verificări cu privire la cazul Gorbunov, dar şi a altor dosare similare.

Citeşte şi:

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici