Boc cere şefilor comisiilor parlamentare pentru Coduri să analizeze opinia societăţii civile

Premierul Emil Boc a anunţat că va solicita preşedinţilor celor două comisii parlamentare care dezbat proiectele Codurilor juridice să analizeze mai atent opiniile societăţii civile faţă de prevederilor actelor, urmând ca Guvernul să corecteze eventualele neclarităţi care pot rămâne în discuţie.

18 afișări
Imaginea articolului Boc cere şefilor comisiilor parlamentare pentru Coduri să analizeze opinia societăţii civile

Boc cere şefilor comisiilor parlamentare pentru Coduri să analizeze opinia societăţii civile (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să contribui la lărgirea cadrului de dezbatere a acestor Coduri la nivelul celor două comisii existente şi voi lua imediat legătura cu preşedinţii celor două comisii pentru a permite un mai mare grad de dezbatere, în interiorul actualelor structuri, a opiniilor societăţii civile, înainte ca în cele două comisii să se finalizeze punctul de vedere. Am propus ca dacă, după aceste dezbateri publice în interiorul comisiilor de specialitate, punctele de vedere care au fost finalizate în Parlament nu vor fi încă în acord cu ceea ce se doreşte de către societatea civilă, Guvernul să aibă o ultimă analiză şi să poată corecta acele neclarităţi sau nedumeriri care pot pune în discuţie libertatea de exprimare în România, sub aspectul îngrădirii ei", a declarat Emil Boc la finalul discuţiilor avute, marţi, cu membrii Clubului Român de Presă (CRP).

Boc a subliniat, însă, că trebuie păstrat un echilibru între dreptul publicului la informaţie şi un minim de garanţii pentru protecţia vieţii private.

"Aici mă refer în special la persoanele private şi nu la persoanele publice, unde şi CEDO spune foarte clar că limitele critice acceptabile sunt mult mai largi pentru persoanele publice decât pentru persoanele private", a spus primul-ministru.

Şeful Executivului a precizat, de asemenea, că va discuta cu reprezentanţii ministerelor de resort despre propunerile presei pentru depăşirea efectelor crizei financiare în domeniul mass-media.

Problema Codurilor juridice a fost principalul subiect de discuţie cu membrii CRP.

Întâlnirea a avut loc la sala Beijing-Vienna a World Trade Center Bucureşti.

Printre membrii CRP prezenţi la întâlnire s-au numărat Maria Ţoghină, preşedinte-director general al SRR, Cristi Dimitriu, director general Mediafax, Vlad Petreanu, de la Antena 3, Mihai Pâlşu, publisher Ziua, Adela Popescu, communication manager Ringier România, şi Gabriela Vrânceanu Firea, director general Săptămâna Financiară. De asemenea, la întâlnire a fost prezent Cristian Tudor Popescu, din partea Asociaţiei Jurnaliştilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici