Boc: Contez în continuare pe Botiş. Mă voi concentra ca interimar pe Codul Muncii şi munca la negru

Premierul Emil Boc i-a mulţumit lui Ioan Botiş pentru activitatea la conducerea Ministerului Muncii şi i-a spus că va conta în continuare pe sprijinul său, arătând totodată că priorităţile sale ca interimar sunt mediatizarea Codului Muncii şi "îmbunătăţirea substanţială" a combaterii muncii la negru

31 afișări
Imaginea articolului Boc: Contez în continuare pe Botiş. Mă voi concentra ca interimar pe Codul Muncii şi munca la negru

Boc: Contez în continuare pe Botiş. Mă voi concentra ca interimar pe Codul Muncii şi munca la negru (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a preluat, vineri dimineaţa, mandatul de interimar la conducerea Ministerului Muncii vineri dimineaţa, într-o întâlnire avută la sediul ministerului cu fostul deţinător al portofoliului, Ioan Botiş.

Într-o declaraţie publică susţinută la finalul întâlnirii, premierul i-a mulţumit fostului ministru pentru că a promovat într-un interval scurt legi care vor schimba "din temelii" sistemul social, precum noul Cod al Muncii şi Codul Dialogului Social, şi l-a asigurat pe acesta că activitatea i-a fost apreciată.

"Contăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră', i-a spus Boc lui Botiş.

Premierul a arătat totodată că priorităţile sale imediate, ca ministru interimar al Muncii, sunt pregătirea intrării în vigoare, în luna mai, a noului Cod al Muncii prin mediatizarea prevederilor actului normativ, "îmbunătăţirea substanţială" a acţiunilor Inspecţiei Muncii de combatere a activităţilor nefiscalizate, aprobarea în maximum zece zile a normelor metodologice la Legea zilierilor, promovarea Legii asistenţei sociale şi absorbţia fondurilor europene.

El a arătat totodată că rata şomajului a scăzut de la 8,4% în martie anul tercut la 5,9% în martie anul acesta, cu tendinţă constantă de scădere.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Ioan Botiş din funcţia de ministru al Muncii şi prin care îl numeşte interimar la conducerea ministerului pe premierul Emil Boc.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, miercuri, că a demisonat din funcţie şi că demisia sa este una de onoare, în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici