Boc: Cred că descentralizarea va aduce un spor de responsabilitate în administrarea spitalelor

Premierul Emil Boc crede că descentralizarea în sistemul sanitar "va aduce un spor de responsabilitate" a autorităţilor locale, astfel încât acestea să investească în infrastructura spitalelor, pentru a nu mai exista probleme privind chestiuni elementare, care să pună în pericol vieţile oamenilor.

47 afișări
Imaginea articolului Boc: Cred că descentralizarea va aduce un spor de responsabilitate în administrarea spitalelor

Boc: Cred că descentralizarea va aduce un spor de responsabilitate în administrarea spitalelor (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

Boc a declarat, joi, în timpul vizitei pe şantierul centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est, că autorităţile locale vor prelua contractele de la CNAS, iar împreună cu managementul unităţilor sanitare vor trebui să ia măsuri concrete.

"Ministerul Sănătăţii a descentralizat 373 de spitale, aproape toate fiind preluate de autorităţi locale şi judeţene. Cred că procesul de descentralizare va aduce un spor de responsabilitate în administrarea spitalelor, în sensul că toate contractele CNAS vor fi transferate spre autorităţile locale. Acestea, împreună cu managementul spitalelor, vor lua măsuri care se vor vedea şi în infrastructura spitalelor, astfel încât chestiuni elementare, care ţin de paza contra incendiilor, să nu mai existe şi să pună în pericol viaţa bebeluşilor şi a oamenilor. Cred în responsabilitatea autorităţilor locale, care vor aduce şi un spor de eficienţă în administrarea spitalelor", a afirmat Boc.

Potrivit premierului, pe termen mediu şi lung, procesul de descentralizare în sistemul sanitar va fi unul care va răspunde nevoilor oamenilor de a avea o sănătate şi o infrastuctură mai bună la nivel local.

"Una este, ca cetăţean, să îl tragi de mânecă pe primar sau pe consilieri, şi alta pe ministru. Mult mai greu ajungi la ministru. Pe termen mediu şi lung, procesul de descentralizare în sistemul sanitar va fi unul care va răspunde nevoilor oamenilor de a avea o sănătate şi o infrastructură mai bună pe plan local", a spus Boc.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici