Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în septembrie se va lua în discuţie deblocarea posturilor din sistemul sanitar, fără a preciza însă câte posturi intenţionează să deblocheze.

26 afișări
Imaginea articolului Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact

Boc, despre deblocarea posturilor din sănătate: În luna septembrie vom discuta exact (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, în timpul unei vizite pe şantierul centurii Sibiului, ce intenţii are în legătură cu deblocarea posturilor din sistemul sanitar, premierul Emil Boc a răspuns că problema va fi luată în discuţie în luna septembrie.

"În luna septembrie vom discuta exact ce se va întâmpla, până atunci nu mai fac niciun fel de declaraţie pe această problemă", a afirmat Emil Boc.

Când i s-a spus că Ministerul Sănătăţii a anunţat că are nevoie de deblocarea a 5.000 de posturi, premierul a răspuns că acest lucru nu se va putea rezolva, deoarece toate ministerele "au tot felul de solicitări".

Ministrul Sănătăţii a solicitat, miercuri, în şedinţa Guvernului, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus că nu se poate debloca decât un post la şapte eliberate, ceea ce înseamnă 1.000, iar eventuale suplimentări vor trebui negociate în toamnă cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici