Boc: Guvernul caută soluţii pentru plata restanţelor la sporuri către militari

Guvernul caută soluţii pentru plata restanţelor de la sporuri către militarii aflaţi în teatrele de operaţiuni şi către "soldaţii obişnuiţi", existând voinţă politică în acest sens, a declarat, duminică, premierul Emil Boc.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul caută soluţii pentru plata restanţelor la sporuri către militari

Boc: Guvernul caută soluţii pentru plata restanţelor la sporuri către militari

Acesta a afirmat că toate aspectele legate de plăţile către Armată vor fi discutate în cadrul Guvernului.

"Ştiu că cei care sunt la talpa Armatei, cei din teatrele de operaţiuni şi soldaţii obişnuiţi, pentru ei un milion de lei (vechi - n.r.) reprezintă sporuri care înseamnă 20 la sută din salariu. Pentru ei vom căuta o soluţie, dacă este posibil în cadrul financiar pe care îl avem, să îi ajutăm. Încă nu am găsit toate mecanismele, dar există voinţă politică", a afirmat Boc.

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, declara, în 19 mai, că sporul de radiaţii şi cel de confidenţialitate nu au fost tăiate, ci doar amânate temporar de la plată, el adăugând că MApN nu are în vedere reducerea altor sporuri.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe, la şedinţa de guvern din 14 iunie, să analizeze posiblitatea ca militarilor "cu contract" şi subofiţerilor români din Irak şi Afganistan să li se plătească sporurile care au fost amânate.

În 26 iunie, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, declara că instituţia pe care o conduce a luat toate măsurile pentru reluarea plăţii sporurilor, inclusiv pentru plata restanţelor pe lunile aprilie şi mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici