Boc: Guvernul promovează anul acesta cea mai consistentă sesiune de proiecte cu bani europeni

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că Guvernul promovează, anul acesta, cea mai consistentă sesiune de proiecte pentru a realiza "o infuzie de bani europeni în 2009 şi în 2010, când probabil vor intra în lucru aceste proiecte".

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul promovează anul acesta cea mai consistentă sesiune de proiecte cu bani europeni

Boc: Guvernul promovează anul acesta cea mai consistentă sesiune de proiecte cu bani europeni (Imagine: Mediafax Foto)

"România are acum şansa de a spera la o creştere economică, de a opri căderea economică generată de criză şi de a reporni motoarele economiei prin cel puţin două domenii majore: domeniul infrastructurii şi cel al absorbţiei fondurilor comunitare, care sunt priorităţi majore", a spus Boc.

El a precizat că subiectul discuţiilor cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud, unde se află de vineri seară, va fi despre proiectele de investiţii care sunt derulate în Bistriţa-Năsăud atât din fonduri guvernamentale, cât şi din fondurile bugetelor locale.

"Obiectivul nostru este să asigurăm cei 20% pe care îi avem prevăzuţi în buget pentru a fi investiţi în infrastructură şi care ajută, oarecum, economia în condiţiile în care mediul privat are nevoie de comenzi până se reintră în normalitate", a spus premierul.

În privinţa celui de-al doilea obiectiv, premierul a declarat că acesta este absorbiţia fondurilor comunitare.

"E vorba de cele 30 de miliarde de euro care au început să vină în România. Pentru asta trebuie proiecte care să fie implementate. Este în mâinile noastre şi ale dumneavoastră şansa de a aduce aceşti bani în România. Acum sunt câteva proiecte în derulare, cum este măsura 322 cu 31 iulie a.c. termen de depunere finală a proiectelor. Este cea mai consistentă sesiune de depunere de proiecte, peste 700 de milioane de euro vor fi alocaţi. Este ultima pentru că am adus toţi banii din 2013 în 2009 tocmai pentru a realiza o infuzie de bani europeni în 2009 şi în 2010 când probabil vor intra în lucru aceste proiecte. De aceea, dacă sunt probleme la nivelul administraţiilor judeţene aş vrea să mi le sesizaţi, legat de avizele care trebuie să însoţească proiectele de la mediu şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii în special", a declarat Emil Boc în deschiderea întrunirii cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici