Boc: Ideea PSD ca elevii care nu au luat BAC-ul să se înscrie la facultate este o tâmpenie populistă

Iniţiativa senatorului PSD Ecaterina Andronescu de a permite unora dintre elevii care nu au trecut examenul de bacalaureat să se înscrie la universitate pentru un an pregătitor este "o tâmpenie" şi o dovadă de populism în încercarea de a obţine voturi, care trebuie să înceteze, afirmă premierul Boc.

269 afișări
Imaginea articolului Boc: Ideea PSD ca elevii care nu au luat BAC-ul să se înscrie la facultate este o tâmpenie populistă

Boc: Ideea PSD ca elevii care nu au luat BAC-ul să se înscrie la facultate este o tâmpenie populistă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Le spun foarte direct şi fără niciun fel de ocoliş celor de la PSD: terminaţi, oameni buni, cu populismele, până unde credeţi că puteţi merge cu asemenea populisme în ţara asta ? Este exact cum ai spune unei persoane «poftim carnetul de şofer şi vedem la anul dacă îl iei» sau să dai unui cetăţean bisturiul de chirurg să opereze pe creier sau pe inimă şi vedem noi dacă termină facultatea sau nu. Fraţilor, până unde se mai poate merge cu asemenea demagogie, populism şi lipsă de responsabilitate ? Este absolut revoltător ceea ce văd, este o tâmpenie şi nu au voie să facă acest lucru", a afirmat Boc.

El a arătat că astfel de populisme trebuie să înceteze şi că România nu trebuie sacrificată pentru obţinerea unor voturi în interesul PSD.

Potrivit Gândul, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a depus, miercuri, în Parlament o iniţiativă privind posibilitatea înscrierii la facultate pentru o parte dintre elevii care nu au promovat exmaneul de bacalaureat. Proiectul acordă dreptul tuturor absolvenţilor care nu au obţinut notă de trecere la toate probele, dar au înregistrat o medie de minimum şapte să se înscrie încă din această toamnă în universitatea la care doresc, astfel încât până la examenul de anul viitor să beneficieze de un an pregătitor.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, că această iniţiativă este "năstruşnică" şi "iresponsabilă" şi ar duce la o decredibilizare fără precedent a învăţământului superior românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici