Boc la Bacău: Oamenii evacuaţi din case să stea liniştiţi pentru că bunurile le sunt păzite

Premierul Emil Boc a declarat, vineri după-amiază, în judeţul Bacău, că principala preocupare a autorităţilor trebuie să fie, în prezent, aceea de a nu exista noi decese în urma inundaţiilor şi a precizat că persoanele evacuate din case trebuie să stea liniştite pentru că bunurile lor sunt păzite.

26 afișări
Imaginea articolului Boc la Bacău: Oamenii evacuaţi din case să stea liniştiţi pentru că bunurile le sunt păzite

Boc la Bacău: Oamenii evacuaţi din case să stea liniştiţi pentru că bunurile le sunt păzite (Imagine: Mădălina Băltoi/Mediafax Foto)

Boc a declarat, la ieşirea din sediul şcolii din localitatea Bogdan Vodă, unde se strâng ajutoarele pentru sinistraţi, că prioritatea este în acest moment să nu fie înregistrate noi decese din cauza inundaţiilor.

Premierul a mai spus că a doua preocupare a autorităţilor este asigurarea pazei bunurilor din casele din care au fost evacuate familiile afectate de inundaţii.

El a spus că oamenii trebuie să stea liniştiţi pentru că bunurile lor sunt în siguranţă, paza fiind asigurată de către Poliţie şi Jandarmerie.

Totodată, Emil Boc a susţinut că persoanele evacuate din locuinţe au asigurată hrana, constând în conserve, pâine şi apă, dar şi pături. El a spus că pentru persoanele evacuate din case există două variante: să meargă la căminele unităţilor de învăţământ în Bacău, dacă vor să beneficieze de hrană caldă, sau să rămână în locurile în care au fost cazaţi, lângă case, unde pot primi hrană rece.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul plecase din judeţul Bacău. El urma să meargă şi la primăria comunei Săuceşti, localitate grav afectată de inundaţii, însă nu a mai ajuns. În faţa primăriei, zeci de localnici au protestat, vineri, şi s-au certat cu autorităţile locale, pe care le-au acuzat că nu au făcut nimic pentru a evita situaţia în care s-a ajuns. La un moment dat, protestatarii au turnat apă pe viceprimarul localităţii, Irina Lepădatu.

Oamenii spun că, deşi localitatea a mai fost inundată şi în 2008, autorităţile nu au consolidat digul. La un moment dat, ei au început să scandeze "Noi vrem dig".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici