Boc: Obiectivul pe 2011, concentrarea pe investiţii şi atragerea fondurilor europene

Premierul Emil Boc a declarat presei, sâmbătă, la finalul întâlnirii din Poiana Braşov, la care au participat peste 700 de primari democrat-liberali de comune, că obiectivul pe 2011 este concentrarea pe investiţii şi atragerea fondurilor europene ca principală cale de ieşire din criza economică.

30 afișări
Imaginea articolului Boc: Obiectivul pe 2011, concentrarea pe investiţii şi atragerea fondurilor europene

Boc: Obiectivul pe 2011, concentrarea pe investiţii şi atragerea fondurilor europene (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"România trebuie să aloce resurse financiare pentru dezvoltare, oboectivul pe 2011 fiind acela de a avea asigurat necesarul financiar pentru finanţarea proiectelor europene şi pentru proiectele de infrastructură, ca principală cale de ieşire din recesiune, din criza economică", a afirmat premierul Boc.

Acesta a spus că România nu are altă alternativă decât să lase populismul la o parte pentru că acesta agravează şi mai mult criza economică.

"Anul politic 2012 va fi anul PDL şi al celor care susţin coaliţia pentru că vom putea demonstra că vom scoate România din criză. Am transmis un mesaj foarte clar, şi anume că absorbţia fondurilor europene este singura care poate grăbi relansarea economică a ţării", a afirmat Boc.

Premierul a adăugat că fondurile europene nu au culoare politică, ci sunt ale românilor şi trebuie chletuite corect.

"Nimic nu este mai periculos decât să se politizeze absorbţia fondurilor europene", a spus Boc.

Potrivit liderului democrat - liberal, alt punct discutat în cadrul întâlnirii de la Poiana Braşov a fost schimbarea statutului primarului, astfel încât acesta să nu mai poată fi amendat oricum şi de către oricine, astfel încât el să-şi poată exercita funcţia.

"În acest sens, vom propune modificarea legii pentru consolidarea statutului primarului, indiferent de culoarea politică a acestuia", a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc a fost prezent, sâmbătă, la întâlnirea de la Poiana Braşov, la care au participat peste 700 de primari democrat-liberali de comune din întreaga ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici