Boc: Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR. Nominalizarea noului ministru va fi discutată în Coaliţie

Portofoliul Sănătăţii va rămâne la UDMR, iar liderii Uniunii trebuie să transmită o propunere pentru un nou ministru în maximum 15 zile, nominalizare care să fie discutată în cadrul Coaliţiei şi înaintată ulterior preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

206 afișări
Imaginea articolului Boc: Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR. Nominalizarea noului ministru va fi discutată în Coaliţie

Boc: Portofoliul Sănătăţii rămâne la UDMR. Nominalizarea noului ministru va fi discutată în Coaliţie (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

El a precizat că a avut o discuţie "civilizată şi corectă", cu Cseke Attila şi i-a mulţumit acestuia pentru activitatea ca ministru.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Premierul Emil Boc a încercat să-l calmeze pe Cseke Attila, spunându-i că va primi mai mulţi bani în luna octombrie, când Guvernul va opera o nouă rectificare, dar Cseke a reclamat inclusiv un tratament discriminatoriu în comparaţie cu CNAS, condusă de PDL, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Cseke Attila declara, în 13 iulie, că bugetul Sănătăţii are nevoie la rectificarea bugetară de patru miliarde de lei, cele mai mari probleme financiare fiind la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde sunt necesare trei sferturi din suma totală.

În ciuda poziţiei acestuia, la rectificarea bugetară au fost alocaţi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin Ministerul Sănătăţii, doar 341 milioane de lei, pentru plata arieratelor, precum şi 1,7 miliarde de lei credite de angajament pentru medicamente compensate şi gratuite.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Membrii conducerii UDMR ar putea iniţia consultări telefonice între ei în vederea stabilirii viitorului ministru al Sănătăţii, în condiţiile în care majoritatea acestora se află în concediu şi nu ar putea participa săptămâna viitoare la o şedinţă a Consiliului Permanent, afirmă surse din Uniune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici