Boc: Scrisoarea USL de desfiinţare a unor instituţii, cireaşa de pe tort a compromiterii democraţiei

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că "acordul semnat de USL cu CNSC privind desfiinţarea unor instituţii reprezintă ultima lovitură dată democraţiei, cireaşa de pe tort a compromiterii democraţiei şi statului de drept din România".

522 afișări
Imaginea articolului Boc: Scrisoarea USL de desfiinţare a unor instituţii, cireaşa de pe tort a compromiterii democraţiei

Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că documentul angajament semnat de liderii coaliţiei şi de premierul Victor Ponta este "verdictul final al condamnării democraţiei şi a perspectivei statului de drept în România".

"Ultima lovitură dată democraţiei o reprezintă scrisoarea angajament a liderilor coaliţiei şi a primului ministru de desfiinţare a CCR, ANI, DNA şi CNSAS. Este cireaşa de pe tort, în termeni negri, a compromiterii democraţiei şi statului de drept în România. Practic, este verdictul final al condamnării democraţiei şi a perspectivei statului de drept în România şi al pierderii definitive a credibilităţii externe a liderilor coaliţiei cu privire la aceste elemente", a spus Boc.

Premierul Victor Ponta a prezentat jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, acordul pe care susţine că l-a semnat cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Societăţii Civile şi care conţine acordul de principiu al USL pentru lista obiectivelor propuse de structurile Consiliului.

Acordul conţine semnăturile celor trei lideri ai USL pentru un text care prevede: "Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponiblizate. Începând cu 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă definitivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus".

"Documentul prezentat în media nu are nicio legătură cu USL, întâmplător m-am uitat şi eu acolo şi sunt o mulţime de lucruri aberante. Nu am văzut niciodată acele pagini (cu obiectivele - n.r.), nu le-am semnat niciodată şi nu au nicio legătură cu acordul nostru", a spus Ponta.

Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin, a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL.

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus", se mai arată în document.

Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, premierul Victor Ponta a calificat drept intoxicare PDL informaţia că ar fi semnat pentru desfiinţarea CC, DNA, ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici