Boc şi Blaga vor vizita zonele afectate de alunecările de teren în Dâmboviţa

Cei aproximativ 2.500 de locuitori din comunele dâmboviţene Malu cu Flori şi Pucheni, care sunt izolaţi, de circa 24 de ore, din cauza unor alunecări de teren, vor primi pâine şi apă potabilă de la voluntari ai Crucii Roşii, iar în zonă sunt aşteptaţi şi premierul Emil Boc şi ministrul Vasile Blaga.

79 afișări
Imaginea articolului Boc şi Blaga vor vizita zonele afectate de alunecările de teren în Dâmboviţa

Boc şi Blaga vor vizita zonele afectate de alunecările de teren în Dâmboviţa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Ionescu, începând cu ora 11.30 voluntari ai Crucii Roşii, alături de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, vor merge în zonele afectate de alunecări de teren pentru a distribui pâine şi apă potabilă celor circa 2.500 de localnici izolaţi.

De asemenea, în jurul orei 13.00 în zonele afectate de alunecări de teren sunt aşteptaţi şi premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Luni dimineaţă, DJ 724 Malu cu Flori - Pucheni este total nepracticabil, iar faliile alunecărilor de teren au blocat şi pârâul Valea Largă.

De asemenea, şapte localităţi dâmboviţene - Micloşanii Mari, Valea Largă, Brădăţel, Vârfureni, Merişoare, Pucheni şi Cândeşti Deal - sunt în continuare nealimentate cu energie electrică.

Din cauza topirii zăpezii şi a precipitaţiilor, suprafeţe mari de terenuri agricole sunt inundate în localităţile Costeşti, Produleşti, Titu, Odobeşti, Potlogi, Gura Şuţii, Braniştea, Lunguleţu, Răcari şi Conţeşti.

Potrivit raportărilor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor, debitele sunt în scădere pe toate râurile aflate sub observaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici