Boc: Sunt interesat de noile manuale şcolare, de programul "şcoală după şcoală"

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Educaţiei, a declarat, vineri, că este interesat, în privinţa legii învăţământului, de noile manuale şcolare, de timpul alocat predării, de programul "şcoală după şcoală", de biblioteca virtuală.

19 afișări
Imaginea articolului Boc: Sunt interesat de noile manuale şcolare, de programul "şcoală după şcoală"

Boc: Sunt interesat de noile manuale şcolare, de programul "şcoală după şcoală" (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Boc a spus că este interesat de trei lucruri privind legea educaţiei şi anume de noile manuale şcolare, de faptul ca 25 la sută din timpul alocat predării să fie la îndemâna profesorilor pentru a aprofunda cu elevii informaţiile predate.

"Sunt foarte interesat de programul «şcoală după şcoală», de care nu se ştie nimic în minister. În cele maximum 30 de ore pe săptămână pe care elevii le petrec la şcoală, trebuie să includem şi orele pentru pregătirea temelor. Pentru acest lucru este nevoie de o cooperare cu autorităţile locale", a precizat Emil Boc.

Noul ministru a subliniat că va cere o analiză privind acest program.

De asemenea, Boc a spus că este nevoie de o bibliotecă virtuală la dispoziţia elevilor, precizând că nici acest aspect nu este cunoscut în minister.

Premierul s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la sediul ministerului, cu fostul ministru de resort Ecaterina Andronescu, pentru a prelua atribuţiile de ministru interimar al Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici