Video Boc susţine asumarea răspunderii pentru legea salarizării

Proiectul de lege privind salarizarea unitară în sectorul bugetar va fi definitivat până la 14 august, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, precizând că opţiunea sa personală este ca legea să fie promovată prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului.

15 afișări

"Am dat termen 14 august ca forma finală a proiectului de lege să fie prezentată pe masa Guvernului, astfel încât din acel moment, în orice secundă, să fie pregătit pentru o discuţie cu Parlamentul cu privire la forma de adoptare. Personal optez pentru angajarea răspunderii, consider că o lege atât de importantă cum este cea a salarizării unice nu poate fi adoptată prin alte mijloace decât printr-un mijloc instituţional al angajării răspunderii în faţa Parlamentului, având în vedere că şi în acordul cu CE şi FMI avem termenul de 30 octombrie pentru adoptarea acestei legi. Ori parcurgerea procedurilor în ambele camere parlamentare ar putea conduce la neîndeplinirea acestui obiectiv", a spus şeful Guvernului.

El a arătat că acelaşi termen a fost menţinut şi pentru finalizarea pachetului de legi în domeniul educaţiei şi că doreşte ca aceste legi să fie adoptate tot prin asumarea răspunderii în Parlament.

"Actualul Guvern, care are la bază o coaliţie extrem de puternică - cel puţin teoeretic - în Parlament, dacă nu face reformele structurale care nu au fost făcute în ultimii 20 ani sau reforme pe care nimeni nu a avut curajul să le facă, acest Guvern nu-şi justifică existenţa", a adăugat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici