Boc susţine reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile din Europa

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a susţinut în timpul şedinţei Comitetului European al Regiunilor (CER) reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale şi regionale din Europa. Recomandarea a fost adoptată Comisia pentru politica socială, educaţie a CER.

287 afișări
Imaginea articolului Boc susţine reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile din Europa

Boc susţine reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile din Europa

„Şedinţă a Comitetul European al Regiunilor, Brno, Cehia: Susţin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale şi regionale din Europa. Am susţinut azi, cu ocazia dezbaterii documentului <Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecţii privind politica de tineret şi integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022>, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislaţia electorală în direcţia stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale şi regionale”, scrie pe Facebook Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca afirmă că această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viaţa publică şi cu alegerea lor în funcţii publice reprezentative.

„Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menţionat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educaţie, ocuparea forţei de muncă, cercetare şi cultură a Comitetului European al Regiunilor”, precizează în încheiere Boc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boc,
tineri,
drept de vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici