Boc: Va fi cota unică, dar şi un mecanism de a-i proteja pe cei săraci

Premierul desemnat Emil Boc a declarat, luni, că va fi menţinută cota unică, dar vor fi introduse măsuri de deduceri fiscale pentru persoanele sărace, respingând, astfel, criticile adresate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, potrivit cărora cota unică va dispărea în noua guvernare.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Va fi cota unică, dar şi un mecanism de a-i proteja pe cei săraci

Boc: Va fi cota unică, dar şi un mecanism de a-i proteja pe cei săraci (Imagine: Mediafax Foto)

"În programul de guvernare am reunit ce aveam mai bun din măsurile de stânga şi de dreapta. Avem cotă unică şi aceasta demonstrează că stânga şi dreapta pot să-şi dea mâna pe probleme punctuale", a afirmat Emil Boc, după discursurile formaţiunilor parlamentare.

El a arătat că va fi cota unică, dar şi un mecanism de a-i proteja pe cei săraci cu deduceri fiscale.

Boc s-a referit şi la criticile lui Tăriceanu, privind faptul că Guvernul nu ia în considerare creşterea economică mare care a avut loc sub conducerea sa.

"Da, am avut şansa unei creşteri economice de 8%, dar, din nefericire, suntem în prezenţa a celui mai mare deficit al bugetului consolidat, de la 2000 încoace", a replicat Emil Boc.

El a mai spus că era bine dacă acest deficit era dus în infrastructură, dar Guvernul Tăriceanu a fost mai mult o "casierie care a deschis baierele pungii, dar nu în beneficiul cetăţenilor".

Citeşte şi

Tăriceanu către Boc: Ori sunteţi neinformat, ori sunteţi dezinformat, ori nu vă pricepeţi

Guvernul îşi propune atingerea ţintei de 45% din salariul mediu brut pentru punctul de pensie

Boc: Vom suspenda pentru un an drepturile demnitarilor din CA-urile societăţilor de stat

Şedinţa Parlamentului pentru votul de investitură a Guvernului Emil Boc a început

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici