Bodog: Certificatele de medic specialist pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost eliberate de Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că certificatele de medic specialist pentru absolvenţii stagiilor de pregătire în rezidenţiat au fost deja transmise către Direcţiile judeţene de Sănătate Publică încă de la sfârşitul lunii decembrie.

854 afișări
Imaginea articolului Bodog: Certificatele de medic specialist pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost eliberate de Ministerul Sănătăţii

Bodog: Certificatele de medic specialist pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost eliberate de Ministerul Sănătăţii

„Doresc să-i informez pe toţi absolvenţii stagiilor de pregătire în rezidenţiat care au finalizat aceste stagii în data de 15 decembrie 2017, că certificatele de medic specialist au fost deja transmise de Ministerul Sănătăţii către Direcţiile judeţene de Sănătate Publică încă la sfârşitul lunii decembrie, iar pentru cei care au finalizat aceste stagii pe 31 decembrie sau 1 ianuarie, certificatele au fost transmise ieri, 5 ianuarie, urmând ca Direcţiile judeţene de Sănătate Publică să realizeze distribuţia certificatelor”, a scris Florian Bodog. pe Facebook.

De asemenea, demnitarul a precizat că cetificatelor absolvenţilor din Bucureşti vor fi ridicate de la Ministerul Sănătăţii de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, prin delegat, în cursul zilei de luni.

În urmă cu aproximativ o săptămână, minitrul Sănătăţii a avut o întânire şi cu absolvenţii de rezidenţiat care nu au obţinut locuri în spitale, când a cerut Colegiului Medicilor din România ca tinerii să poată practica la cabinetele medicilor de familie sau la dispensare, activitatea lor fiind limitată.

„Am solicitat deja Colegiului Medicilor din România sprijinul pentru îmbunătăţirea cadrului legal astfel încât absolvenţii care au obţinut punctaj de promovare la Concursul de Rezidenţiat să poată desfăşura activităţi medicale cu competenţe limitate în zone defavorizate/izolate, centre de permanenţă. Intenţionez să am o discuţie pe această temă cu preşedintele CMR”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Concret, absolvenţii de rezidenţiat fără loc într-un spital vor putea lucra în cabinetele medicilor de familie, unităţi sanitare, dispensare sau sub îndrumarea unui medic cu drept de practică.

De asemenea, ministerul a început să identifice soluţiile legale pentru ca aceşti medici să poată fi încadraţi în compartimentele (ex: respectiv epidemiologie, igienă, laborator de analize) cu deficit de personal din direcţiile de sănătate publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici