Bolcaş: Am fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi am acceptat

Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".

823 afișări
Imaginea articolului Bolcaş: Am fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi am acceptat

Lucian Bolcaş (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am fost propus de PSD. Evident că voi accepta, este o onoare", a precizat Bolcaş.

Întrebat când anume va fi numit, el a declarat că "probabil săptămâna viitoare, deoarece pe 18 decembrie expiră mandatul Iuliei Motoc".

"Am fost propus nu în locul doamnei Motoc, ci pe propriul  meu loc", a adăugat Lucian Bolcaş.

Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.

"Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg", scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Premierul Victor Ponta declara, în 2 octombrie, că va exista un candidat comun al USL care să o înlocuiască pe Iulia Motoc la Curtea Constituţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici