Bolnavii internaţi la SJU Vaslui, obligaţi să stea câte doi în pat

Bolnavii internaţi în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, majoritatea persoane de vârsta a treia, sunt nevoiţi să stea câte doi în pat din cauza supraaglomeraţiei înregistrată în mai multe secţii ale unităţii spitaliceşti.

35 afișări
Imaginea articolului Bolnavii internaţi la SJU Vaslui, obligaţi să stea câte doi în pat

Bolnavii internaţi la SJU Vaslui, obligaţi să stea câte doi în pat

Sute de persoane se prezintă zilnic la triajul şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului vasluian solicitând internarea, în cele mai multe cazuri fiind vorba de afecţiuni digestive şi respiratorii, pe fondul nerespectării prescripţiilor medicale sau a încălzirii vremii. Cele mai aglomerate secţii ale SJU Vaslui sunt Internele, Neurologia, Bolile Infecţioase şi Psihiatria.

În cursul zilei de miercuri, pe cele 90 de paturi de la Secţia Interne erau cazate 135 de persoane, ceea ce face ca mai bine de jumătate dintre pacienţi să stea câte doi în pat. În majoritatea cazurilor este vorba de bolnavi care au vârste de peste 70 de ani.

"Este un aflux de bolnavi şi internări cu care nu ne-am mai confruntat în ultimii ani. Supraaglomeraţia este creată şi artificial de unii bolnavi care, deşi primesc tratamente sau recomandări de a consulta medicul specialist sau cel de familie după ce părăsesc spitalul, se întorc la noi în două săptămâni cu aceleaşi afecţiuni deoarece nu se tratează la domiciliu. Şi mai grav este că cei mai mulţi dintre pacienţi sunt persoane cu vârste cuprinse între 70 şi 90 de ani, aşa că putem să ne transformăm în spital social de geriatrie", a declarat, miercuri, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.

Potrivit aceleaşi surse, personalul medical pe care spitalul vasluian îl are la dispoziţie se descurcă foarte greu, fiind insuficient, raportat la numărul de paturi şi pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici