Bombă de aviaţie de 50 de kg, găsită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu | FOTO

O bombă de aviaţie care cântăreşte 50 de kilograme a fost descoperită, miercuri, în localitatea Şendriceni, judeţul Botoşani, în timpul lucrărilor de decolmatare a pârâului Întors.

158 afișări
Imaginea articolului Bombă de aviaţie de 50 de kg, găsită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu | FOTO

Botoşani: Bombă de aviaţie de 50 de kg, găsită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu

Potrivit ISU Botoşani, echipa pirotehnică a fost solicitată pentru a ridica o bombă de aviaţie, descoperită pe raza comunei Şendriceni, pe timpul executării unor lucrării de decolmatare a pârâului Întors.

„Ajunşi la fata locului, pirotehnicienii au constatat ca este vorba despre o bomba de aviaţie de 50 kg. Elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

Pirotehnicienii reamintesc celor care descoperă muniţie rămasă neexplodată să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numarul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Taguri:
bombă,
aviaţie,
pârâu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici