Bombardamente în estul Ucrainei. Separatiştii pro-ruşi au tras un obuz într-o grădiniţă plină de copii

  • Mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniţi de Rusia.
  • O grădiniţă din localitatea Stanţî Lugansk a fost nimerită de focul separatiştilor pro-ruşi din Donbas, potrivit presei locale din Ucraina.
  • În grădiniţă se aflau copii şi educatori care au fost evacuaţi.
32145 afișări
Imaginea articolului Bombardamente în estul Ucrainei. Separatiştii pro-ruşi au tras un obuz într-o grădiniţă plină de copii

Bombardamente în estul Ucrainei. Nu este clar cine le-a provocat

UPDATE: Conform informaţiilor publicate de presa locală, unul dintre obuzele lansate de separatiştii pro-ruşi a nimerit într-o grădiniţă. 

Bombardamentul a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 9. Forţele de ocupaţie pro-ruse au tras cu un obuz în clădirea unei grădiniţe din Stanytsia, Luhanska, atăzi, la ora 09:04. Potrivit informaţiilor, doi angajaţi ai instituţiei au fost răniţi în urma şocului de unde provocat de obuz. La locul bombardării s-au deplasat angajaţi ai Serviciului de Stat de Urgenţă.

Pe reţelele de socializare au fost publicate imagini cu grădiniţa bombardată în satul Stanytsya Luhanska, aflat sub controlul Kievului, dar chiar lângă frontul conflictului cu separatiştii. Potrivit acestora, patru copii ar fi fost răniţi.

Reprezentanţii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariţia unor incidente de-a lungul liniei de de demarcaţie dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniţi de Rusia şi teritoriile unde se află forţele guvernamentale.

O sursă diplomatică a confirmat pentru Reuters că în zonă au fost mai multe bombardamente. Incidentele au avut loc joi, dar nu este clar cine le-a provocat.

Atacurile din estul Ucrainei alimentează teroriile potrivit cărora ruşii caută un pretext pentru a declanşa intervenţia militară. Aşa cum s-a întâmplat şi înainte de invadarea Peninsulei Crimeea, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a vorbit despre un „genocid” în estul separatist prorus al Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici