BOR, Guvernul şi administraţia locală dau bani pentru Catedrala Neamului

Plenul Senatului a adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă a PRM, de modificare a legii privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit căreia Patriarhia, Guvernul şi administraţia locală se vor implica în finalizarea acestui proiect.

2 afișări
Imaginea articolului BOR, Guvernul şi administraţia locală dau bani pentru Catedrala Neamului

BOR, Guvernul şi administraţia locală asigură fondurile pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Propunerea legislativă de modificare a Legii 261/2005 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului a fost iniţiată de parlamentarii PRM şi a fost adoptată în plenul Senatului cu 61 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi 5 abţineri.

Parlamentarii PRM au propus prin iniţiativa legislativă ca fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului să fie asigurate în proporţie de 50% de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe, iar în proporţie de 50% de către Guvernul României.

O altă propunere de modificare a Legii 261/2005 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 19/2005 prevede că termenul de finalizare a acestui proiect este 1 decembrie 2011.

Iniţiativa legislativă va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici