BOR îl reclamă pe Dinescu la CNSAS

Patriarhia Română va sesiza Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii în legătură cu declaraţiile date de Mircea Dinescu unui cotidian central, potrivit cărora IPS Antonie Plămădeală i-ar fi cerut lui Ceauşescu să-l facă general.

1 afișare
Imaginea articolului BOR îl reclamă pe Dinescu la CNSAS

BOR îl reclamă pe Dinescu la CNSAS

"Ca urmare a articolului intitulat «IPS Antonie i-a cerut lui Ceauşescu să-l facă general», publicat în ziarul «Cotidianul» din 9 august, Patriarhia Română va sesiza Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor fostei Securităţi (CNSAS) în legătură declaraţiile domnului Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, care intră sub incidenţa art. 24 din Legea nr. 187/ 1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică", se arată într-un comunicat de joi al Patriarhiei Române.

Potrivit reprezentanţilor Patriarhiei Române, declaraţiile lui Mircea Dinescu sunt incompatibile cu statutul de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

Patriarhia Română precizează că potrivit legii privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii ca poliţie politică, "darea spre publicitate a unor date sau informaţii din dosare, necorespunzătoare adevărului, de natură să lezeze viaţa, demnitatea, onoarea sau reputaţia unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani".

Mircea Dinescu a declarat, pentru "Cotidianul", că mitropolitului Ardealului, Antonie Plamadeală, ar fi activat în Securitate. "Există o scrisoare a lui Plămădeala către Ceauşescu în care, pe 23 august, cerea să fie avansat general, pentru că a stat suficient timp colonel", a declarat Dinescu pentru Cotidianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici