BOR susţine demersul Colegiului Medicilor în cazul pacienţilor care refuză cardul de sănătate

Sfântul Sinod al BOR a decis, miercuri, susţinerea demersurilor Colegiului Medicilor din România pe lângă autorităţile abilitate pentru identificarea unei alternative în cazul pacienţilor care refuză cardul naţional de sănătate din motive de conştiinţă sau religioase.

1868 afișări
Imaginea articolului BOR susţine demersul Colegiului Medicilor în cazul pacienţilor care refuză cardul de sănătate

BOR susţine demersul Colegiului Medicilor în cazul pacienţilor care refuză cardul de sănătate (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată ca răspuns la solicitările acelor pacienţi care, din motive de conştiinţă sau religioase, refuză cardul naţional de sănătate, arată un comunicat al Patriarhiei Române.

În urmă cu o lună, 41 de măicuţe de la Mănăstirea Dobru, din judeţul Neamţ, nu au acceptat cardurile aduse de poştaş de teama cipurilor şi au cerut o soluţie alternativă pentru a beneficia de serviciile medicale.

De asemenea, în şedinţa de miercuri, BOR a hotărât cooperarea cu Ministerul Sănătăţii în programele de prevenţie, dar şi pentru ajutorarea bolnavilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici