Borbely: În ianuarie 2011 va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că în ianuarie 2011 va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti, pentru care speră să poată fi alocată suma de 100 de milioane de lei.

27 afișări
Imaginea articolului Borbely: În ianuarie 2011 va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti

Borbely: În ianuarie 2011 va începe un program de amenajare a pistelor pentru biciclişti (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Borbely a afirmat că acest proiect reprezintă o ambiţie mai veche a sa, la care se gândeşte de câţiva ani.

"Vreau să pornim, anul viitor în ianuarie, un program de amenajare de piste pentru biciclişti. Nu doar Zalăul, ci şi restul oraşelor din România au nevoie de asemenea investiţii. Poţi ajunge mult mai repede cu bicicleta unde doreşti, decât cu maşina, pentru că nu trebuie să aştepţi în trafic. Acum se finalizează proiectul de buget şi sper să putem aloca acestui program ce are în vedere amenajarea de piste pentru biciclişti circa 100 de milioane de lei", a declarat ministrul Mediului.

Potrivit sursei citate, în funcţie de numărul de proiecte care vor fi depuse de administraţiile locale, finanţarea pe programul respectiv va fi flexibilă, suma putând fi mărită dacă va fi cazul.

Ministrul Mediului a spus că, pentru a putea oferi populaţiei posibilitatea de a circula pe bicicletă, trebuie dată mai întâi edililor ocazia de a depune proiecte şi de a accesa finanţări care să permită asemenea investiţii.

În plus, Laszlo Borbely a subliniat că aceste piste trebuie construite după un plan solid, astfel încât să asigure populaţiei condiţii sigure de trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici