Borbely: Până în aprilie sper să fie ridicată suspendarea tranzacţionării certificatelor CO2

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că speră ca până la sfârşitul lunii martie 2012 României să îi fie ridicată suspendarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon, decisă în august de Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto.

83 afișări
Imaginea articolului Borbely: Până în aprilie sper să fie ridicată suspendarea tranzacţionării certificatelor CO2

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Borbely a declarat că o echipă internaţională de consultanţi a venit în România săptămâna trecută pentru a analiza progresele făcute în ceea ce priveşte întocmirea inventarului naţional de emisii de carbon, iar aceştia au fost mulţumiţi.

El a adăugat că speră ca până la sfârşitul lunii martie a anului viitor României să îi fie ridicată suspendarea tranzacţionării certificatelor de emisii de carbon, decisă la sfâşitul lunii august de Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto din cauza unor deficienţe legate de inventarul naţional şi sistemul naţional pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de seră.

"A fost o echipă de revizuire săptămâna trecută, ei se duc înapoi şi fac un raport, au fost zece consultanţi din nouă ţări, deci sunt foarte stricţi şi analizează cu mare precizie. Au fost mulţumiţi. Au fost mulţumiţi de acele progrese pe care le-am făcut, ei vor finaliza raportul - sperăm cât de curând, e o procedură internă şi nu putem să impunem. Eu sper ca până la sfârşitul lunii martie să se ridice suspendarea", a declarat Borbely.

România a fost suspendată, în august, de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităţilor identificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici