Borbely: Peste o sută de mii de maşini vechi vor dispărea prin programul "Rabla"

Peste o sută de mii de autovehicule uzate vor dispărea în acest an de pe şoselele din România prin programul "Rabla", care a pornit "cu avânt" în acest an, iar succesul său îi avantajează în primul rând pe producătorii autohtoni de maşini, susţine ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

41 afișări
Imaginea articolului Borbely: Peste o sută de mii de maşini vechi vor dispărea prin programul "Rabla"

Borbely: Peste o sută de mii de maşini vechi vor dispărea prin programul "Rabla" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"După părerea mea, vom avea în jur de 100.000 de rable care vor dispărea în acest an. In momentul de faţă, avem deja 110.000 de vouchere, dar putem suplimenta în continuare. Sunt 1,8 miliarde de lei în total la Fondul de Mediu şi deocamdată aceste 110.000 de vouchere înseamnă circa 420 de milioane de lei, deci mai avem de unde suplimenta", a declarat, marţi, la Mioveni, ministrul Borbely.

Ministrul a vizitat, marţi, la Mioveni, uzinele Dacia.

"Vestea cea bună pentru Dacia şi pentru industria autohtonă este că circa 60 la sută din maşinile cumpărate sau care vor fi cumpărate sunt de producţie internă. Interesul nostru este să aducem cât mai puţine maşini second-hand din Europa şi oamenii să înţeleagă că, deşi dau cu trei-patru mii de euro mai mult, merită să cumpere aceste maşini noi", a mai declarat Laszlo Borbely.

Ministrul a dat asigurări că atât modul de derulare a programului "Rabla", cât şi sistemul de calcul al taxei de poluare vor rămâne neschimbate până la sfârşitul acestui an.

"Vom analiza până la jumătatea anului şi taxa pe poluare auto pentru anul viitor şi acest program «Rabla», dar, deocamdată, anul acesta, pot să vă spun sigur că ambele vor merge în aceleaşi coordonate. Dacă va fi ceva de schimbat, avem o echipă comună, formată din reprezentanţi ai Ministerului, ai producătorilor auto, ai tuturor celor interesaţi, pentru a găsi cele mai bune soluţii", a adăugat Laszlo Borbely.

Ministrul Borbely a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster, în timp ce se afla în secţia de montaj a uzinelor de la Mioveni, declarându-se impresionat de automobil.

"Duster este o maşină fiabilă şi probabil voi fi interesat şi eu. Este o maşină care nu e mare, se poate conduce foarte uşor şi este 4x4, iar acum, cu iernile astea, este foarte important să ai o maşină cu tracţiune integrală", a mai spus Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici