Borbely: Toţi cei care au sub venitul mediu vor putea primi locuinţe sociale

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că în noul pachet de legi ale locuinţei este prevăzut că toţi cei care obţin venituri mai mici decât venitul mediu pe economie pot beneficia de locuinţe sociale.

16 afișări
Imaginea articolului Borbely: Toţi cei care au sub venitul mediu vor putea primi locuinţe sociale

Borbely: Toţi cei care au sub venitul mediu vor putea primi locuinţe sociale (Sursa: Mediafax Foto)

"Am lărgit aria la beneficiarii de locuinţe sociale. Pot primi toţi cei care au sub venitul mediu, pe baza unor liste şi criterii ce vor fi stabilite, sper, obiectiv, de către primării", a spus Borbely.

El a adăugat că noul pachet de legi ale locuinţei este inspirat în mare parte din sistemul austriac şi cuprinde legea locuirii, legea locuinţelor sociale şi cea privind chiriile.

Potrivit ministrului, legea locuirii prevede ca administraţiile locale să aibă o strategie privind construcţia de locuinţe, iar Guvernul poate veni cu alte programe, în timp ce legea chiriilor dă posibilitatea asociaţiilor de proprietari şi agenţilor economici de a veni ca parteneri şi a fi un fel de administratori ai clădirilor. Deciziile vor putea fi luate de asociaţiile de proprietari cu jumătate plus unu din voturi, renunţându-se la necesitatea unanimităţii de opinie.

Borbely speră ca pachetul legislativ să poată fi aplicat din acest an, iar pentru adoptarea lui ministerul va cere procedură de urgenţă în Parlament. Normele de aplicare a legilor din acest pachet sunt în lucru în acest moment, a mai arătat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici