Botiş: Guvernul va oferi două pachete de ajutoare pentru familiile minerilor morţi la Mina Uricani

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat că Guvernul va oferi două pachete pentru familiile minerilor morţi în urma exploziei de la Mina Uricani, un pachet de ajutoare de urgenţă şi un pachet individualizat, acesta urmând să se dea în funcţie de nevoile fiecărei familii.

29 afișări
Imaginea articolului Botiş: Guvernul va oferi două pachete de ajutoare pentru familiile minerilor morţi la Mina Uricani

Botiş: Guvernul va oferi două pachete de ajutoare pentru familiile minerilor morţi la Mina Uricani (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Botiş a spus că Guvernul urmează să aprobe un pachet de ajutoare de urgenţă pentru familiile îndoliate, iar, în paralel, se va acorda şi un pachet individualizat, reprezentanţii Executivului urmând să identifice nevoile personale ale fiecărei familii pentru a putea veni în sprijinul acestora pe termen lung.

"Fiecare familie va fi ajutată separat, în sensul în care vom identifica nevoile. În acest caz ( explozia de la Mina Uricani - n.r.) putem vorbi şi de familii cu doi copii minori şi vom găsi un pachet individual, pentru fiecare familie în parte", a spus Botiş, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, este prematur să se vorbească despre sume exacte care urmează să fie acordate familiilor minerilor morţi.

"O sumă minimă ar putea fi luată în calcul. În 2008, (explozia de la Mina Petrila - n.r.) a fost alocată o sumă de 100 de milioane de lei vechi. Cu siguranţă va fi un pachet mult mai consistent, dar nu cred că este cazul să vorbim acum de o sumă maximă. Pot să vă asigur că în bugetul ministerului (ministerul Muncii - n.r.) avem un fond de sprijin pentru cei aflaţi în situaţii de urgenţă, iar ceea ce s-a întâmplat în Mina Uricani se încadrează în acest capitol", a spus Botiş.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici