Video BOTOŞANI: 20 de localităţi, afectate de viscol şi ninsori. Duşa: Situaţia rămâne gravă, şefii de instituţii să prezinte corect situaţia din teren - VIDEO

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat, miercuri dimineaţă, că situaţia din judeţul Botoşani rămâne gravă, iar la această oră sunt blocate nouă drumuri judeţene, în timp ce 72 de şcoli sunt închise, 20 de localităţi din judeţ fiind afectate de viscol şi ninsori.

1232 afișări

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşă, a participat, miercuri dimineaţă, la Prefectura Botoşani, la Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, alături de şeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, şeful Poliţiei Române, chestorul şef de poliţie Petre Tobă, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baş şi autorităţile judeţene şi locale.

Duşa a anunţat că miercuri dimineaţă a fost deblocat drumul între localităţile Păltiniş şi Horodiştea, unde oamenii erau izolaţi de la sfărşitul săptămânii trecute, iar acolo vor fi transportate produse de la rezerva de stat - 1.000 de pâini şi o tonă de alimente constând în ulei, făină, zahăr şi orez. Ajutoarele, provenite de la cantina municipiului Botoşani, vor fi trimise la persoanele aflate în dificultate, fiind transportate de 30 de jandarmi.

În judeţ au ajuns deja de la rezerva de stat 20 de tone de motorină şi alimente pentru localitatea Horodiştea, iar acestea sunt împărţite primarilor.

Ministrul a spus că situaţia din judeţul Botoşani este gravă, astfel că va rămâne acolo o perioadă mai lungă, iar în cursul acestei zile va merge cu un elicopter să survoleze zona de nord-est din judeţ, unde este cea mai critică situaţie.

Duşa a mai spus că în prezent mai sunt blocate de zăpadă nouă drumuri judeţe, care însumează 213 kilometri, el precizând că va discuta cu şeful Poliţiei Române pentru a lua măsuri acolo unde nu sunt respectate contractele de deszăpezire, pentru că nu este în regulă ca firmele de dezăpezire sa nu aibă utilaje.

În aceeaşi întâlnire a Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul le-a cerut şefilor de instituţii să prezinte concret realitatea din teren şefilor pentru a putea fi ajutaţi de la nivel naţional.

În urma intervenţiilor care au avut loc marţi noapte, în judeţul Botoşani a fost deszăpezită localitatea Darabani, fiind deblocat şi drumul naţional Dorohoi - Horodiştea, iar pe sectorul de drum naţional Săveni - Manoleasa - Ripiceni se intervine pentru ca artera să fie deschisă în următoarele ore.

Din cele 22 de drumuri judeţene care erau închise marţi, opt mai sunt inaccesibile circulaţiei, iar zece drumuri judeţene sunt 70 la sută înzăpezite.

În judeţul Botoşani se acţionează în continuare cu patru freze şi 34 de utilaje pe drumurile judeţene, iar pe drumurile naţionale intervin nouă freze şi 26 de utilaje, a precizat MAI într-un comunicat de presă.

Totodată, MAI a anunţat că fetiţa internată, marţi noapte, la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Botoşani, cu arsuri pe 15 la sută pe suprafaţa corpului, va fi transportată la Iaşi cu un elicopter SMURD. Fetiţa a fost salvată cu ajutorul unui ATV pe şenile.

Ministrul Adrministraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, se află de marţi seară în judeţul Botoşani, pe fondul nemulţumirilor acestuia legate de gestionarea deszăpezirii în acest judeţ, unde 20 de localităţi sunt afectate grav de visco, şi nincori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici