Boxerul Daniel Dăncuţă a fost ridicat iar de DIICOT, pentru că s-a dus la meciul lui Ronald Gavril

Boxerul Daniel Dăncuţă a fost din nou ridicat de procurorii DIICOT, întrucât s-a dus la meciul lui Ronald Gavril, încălcând condiţiile eliberării provizorii sub control judiciar, iar anchetatorii cer Tribunalului Bucureşti rearestarea lui, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1757 afișări
Imaginea articolului Boxerul Daniel Dăncuţă a fost ridicat iar de DIICOT, pentru că s-a dus la meciul lui Ronald Gavril

Boxerul Daniel Dăncuţă a fost ridicat iar de DIICOT, pentru că s-a dus la meciul lui Ronald Gavril (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax foto)

În 15 decembrie 2011, boxerul băcăuan Daniel Dăncuţă a fost arestat într-un caz de fraudă prin skimming, iar în 8 februarie 2012 Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de de liberare provizorie sub control judiciar a acestuia.

Lui Dăncuţă i s-au impus anumite condiţii, între care "să nu se deplaseze la anumite spectacole sportive ori culturale" şi "să nu ia legătura direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii cauzei".

Dăncuţă a participat, în seara de 9 februarie, la meciul de box dintre Ronald Gavril cu Andreij Loginovs, el fiind filmat în sală, au precizat sursele citate.

În decembrie 2011, boxerul Daniel Dăncuţă a fost ridicat de procurorii DIICOT, alături de alte 11 persoane, care făceau parte dintr-o grupare care opera în Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.

Atunci, procurorii DIICOT - Structura Centrală au făcut 12 percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Bacău şi Câmpulung, pentru destructurarea a două grupuri infracţional organizate constituite din 13 persoane, specializate în deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2010, Rică Daniel Dăncuţă, Florinel Patrichi şi Gabriel Prisecaru au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din fabricarea şi comercializarea de dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice.

Ulterior, învinuitul Florinel Patrichi a constituit un alt grup infracţional organizat, membrii grupării folosind componentele achiziţionate de la Rică Daniel Dăncuţă pentru fabricarea de echipamente de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi pentru desfăşurarea de activităţi de skimming pe teritoriul mai multor state din Europa, cu predilecţie în Italia.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare din Italia, Suedia, Slovenia şi Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici