Braşov: 2.200 de şomeri în decembrie-ianuarie

Agenţia Judeţeană de ocupare a Forţei de Muncă Braşov (AJOFM) a făcut publică, miercuri, o nouă listă cu disponibilizările colective care vor avea loc în lunile decembrie 2008 şi ianuarie 2009, numărul concedierilor ajungând la peste 2.200 de persoane de la 21 de societăţi.

25 afișări
Imaginea articolului Braşov: 2.200 de şomeri în decembrie-ianuarie

Braşov: 2.200 de şomeri în decembrie-ianuarie

Potrivit datelor AJOFM, 21 de societăţi au anunţat disponibilizări totale de 2.232 de persoane, cel mai masiv val de concedieri înregistrându-se la societatea Rolem SA - 1.000 de persoane, în perioada februarie-aprilie 2009.

Pe locul secund în ceea ce priveşte numărul de disponibilizări se află combiantul chimic Nitroporps Făgăraş (fosta platformă Nitramonia) - 352 de persoane în ianuarie 2009, urmată de SC Silnef SRL şi SC Urban SA cu câte o sută de angajaţi.

Până la sfârşitul lunii decembrie, vor mai pleca 66 de angajaţi de la Colgate Palmolive, 44 de persoane de la SC Marub SA, 15 persoane de la Metasil, 18 persoane de la Ara SA, 57 de persoane de la Cyrom Cargo, 70 de persoane de la Westrotrans SRL, 60 de persoane de la Again&Again etc.

Acestora li se vor adăuga, în ianuarie 2009 alte sute de angajaţi de la Multiref SRL (47 de persoane), Coriv SRL (88 de angajaţi), Doripesco Prod SRL (60 de angajaţi), Fabrica de Scule Râşnov (50 de angajaţi), ATA Group (35 de angajaţi), Kronmat (26 de angajaţi) şi Dinometal Prod (23 de angajaţi).

Persoanele ce urmează a fi disponibilizate vor beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională etc.

Citeşte şi

Peste 1.700 de angajaţi ai Electrica părăsesc voluntar compania

Aproximativ 500 de angajaţi de la Nitramonia Făgăraş vor fi concediaţi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici